YEMEKTEYİZ ANADOLU

Hafta içi her gün 12.30

26.02.2014 Tarihli

Krepli Kebap

MALZEMELER

Kebap için: 
500 gram kuşbaşı et 
200 gram mantar 
2 patates 
1 havuç 
1 soğan 
3 yemek kaşığı margarin 
tuz 
karabiber 
kekik. 
Krep için: 
2 bardak süt 
3 yumurta 
2 bardak un 
yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
1 kaşık tereyağı 
yeterince tuz ve karabiber. 
Üzeri için: 
5 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri 
1 adet domates 
6 adet yeşil sivribiber 
kürdan. 
HAZIRLANIŞI

Yağı tencerede eritin. Etleri ve doğranmış soğanları tencereye koyun. Etler suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Havucu dilimleyerek katın. Patatesleri doğrayın. Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin. Hepsini 5 dk. daha kavurun. Üzerini aşacak kadar su koyup ağır ateşte yumuşayana kadar pişirin. Krep için yumurtaları çırpın. Unu süt ile ezerek karıştırıp süzgeçten geçirin. Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz, sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin. Bir tavada l çorba kaşığı margarini eritin. Hazırladığınız hamurdan l kepçe alıp, tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kâseye yerleştirin. Kenarlarını dışa taşırın. Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun. Kâsenin dışına taşan yufka- i nın kenarlarını üzerine örterek yerleştirin. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşarpeyniri rendesini serpiştirin. En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim biber yerleştirin. Ortasını kürdanla tutturun. Isıtılmış orta dereceli fırında 10 dakika pişirerek, sıcak servis yapın. 



Paylaş

Beyaz Lahana Çorbası

MALZEMELER

½ beyaz lahana
2 büyük kahve fincanı yarma
2 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam dargın otu
HAZIRLANIŞI

Buğday yıkanır ve 3 büyük kahve fincanı su eklenen tencerede suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Lahana ortadan 2’ye ayrılır ve yarısı kullanılır. Dış kabukları ayrılan lahana yıkanır ve beyaz kısımları ince ince kıyılır.Kuru soğanlar küçük küçük doğranır ve tencereye alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Küçük küçük doğranan lahana da soğanların üzerine ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine 2 büyük kahve fincanı su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak lahanalar sönene kadar pişirilir.Suyunu çekip şişen buğdayın üzerine diriliğini kaybedip yumuşayan lahanalar eklenip karıştırılır. 10 büyük  kahve fincanı sıcak su ilave edilir. Tuz, karabiber ve pul biber konarak bir taşım kaynatılır. 3 yemek kaşığı un ayrı bir kaba alınır ve üzerine biraz su eklenerek çırpılır. Kaynayan çorbaya devamlı karıştırarak yavaş yavaş eklenir. Üzerine 1 tutam dargın otu serpilir.Lahana Çorbası servise hazırdır.


Paylaş

Kuzu Etli Pazı Sarma

MALZEMELER

2 demet pazı 
5-6 parça kemik 
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 kase süzme yoğurt 
İç Malzeme için : 
500 gram yağsız kıyma 
1 adet soğan 
1/2 su bardağı Bizim Kırık Pirinç 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
2 çorba kaşığı Bizim Mısır özü Yağı 
maydanoz 
nane 
Tuz 
Karabiber 
HAZIRLANIŞI


Pazıyı yıkayıp saplarını kesin ve tencerenin dibi için ayırın. Temizlediğiniz pazı yapraklarını kaynayan suya daldırıp birkaç dakika sonra çıkartın. Soğanı soyup rendeleyin. Kıymayı derin bir kaseye alın ve rendelenmiş soğan, salça, nane, maydanoz ve pirinç ile karıştırın. Baharatını ilave ettikten sonra, üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip tekrar karıştırın. Pazı yapraklarını istediğiniz büyüklükte bölerek hazırladığınız iç malzeme ile sarın. Tencerenin dibine önce kemikleri, sonra da pazı saplarını yerleştirip sarmaları yerleştirin. Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave ederek bir tabakla kapatın. Orta ateşte bir taşım kaynayınca ateşi kısıp pişirin. İsteğe göre sarımsaklı veya süzme yoğurt ve acı sos ile servis yapabilirsiniz.


Paylaş

Karamelli Peksimet Tatlısı

MALZEMELER

Peksimetli bölüm için:
o 1 paket tuzsuz peksimet
o 2 bardak şeker
o 2 bardak su
Muhallebisi için:
o 1 litre süt
o 1 su bardağından 1 parmak eksik un ve nişasta karışımı
o 1 bardak toz şeker
o 1 paket vanilya
o 50 gr margarin
Üstü için:
o 2 poşet kremşanti
o 1,5 bardak soğuk süt
HAZIRLANIŞI

Önce peksimetleri borcamın altına dizin.Diğer yandan şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleşmesini bekleyin.Şeker eriyip karamelleştiğinde üzerine 2 bardak suyu dikkatlice koyun. Şeker suda eridiğinde peksimetlerin üzerine dökün.Muhallebisi için süte un nişasta karışımını ve şekeri ekleyin.Çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirin.  Koyulaşınca margarin ve vanilyayı ekleyin. Margarin eridiğinde muhallebiyi peksimetlerin üzerine dökün ve soğutun. Soğuduğunda krem şantiyi sütle çırpıp muhallebili kısmın üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Paylaş