YEMEKTEYİZ ANADOLU

06.05.2014 Tarihli

Balık Ekşilisi

MALZEMELER

3 adet büyük boy palamut
4 adet soğan
6 adet domates
8 adet sivri biber
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 adet limon
2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI

Öncelikle Palmut balıklarımızı iyice yıkayıp içlerini temizliyoruz ve tuz serperek çevire çevire haşlıyoruz.
4 soğanı alıp tereyağının içine kalınca doğrayarak kavuruyoruz.Sivri biberleri ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyerek doğruyoruz.1 baş sarımsak incecik kıyılır. Kavrulan soğanlara doğranan sivri biberler eklenir. Küp küp doğranan 6 domates soğan ve biberlerle kavrulur.Haşlanan palamutlarında kılçıkları ayıklanır. Kavrulan malzemelere 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı pul biber serpilir. Doğranan sarımsaklar da diğer malzemelere eklenerek kavrulur. Kavrulan tüm malzemeler fırın tepsisine dökülür ve ikiye bölünüp kılçıkları temizlenen balıklar üzerine dizilir. Kavrulmuş sebzelerle balıkların kenarları kapatılır. 1 limon dilimlenir ve balıkların üzerine dizilir. Balıklarımız fırında pişirdikten sonra çıkartıp incecik kıydığımız maydonozları serpip tekrar fırına sürüyoruz ve 5 dakika boyunca daha pişiriyoruz.

Paylaş

Balık Çorbası

MALZEMELER

1 kilogram çeşitli beyaz etli balık
1 adet kereviz
8 adet soğan
2 adet patates
3 adet havuç
3 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1.5 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI



Sebzeleri büyük parçalara kesip, bol su ile haşlayın ve hemen süzgeçten süzün. Çorba pişireceğiniz kabın içinde sebzelere tereyağı ile birlikte bardak soğuk su ekleyerek pişirin. Balıklar iyice temizlendikten sonra bir kaba koyarak, üzerine sebzelerin suyunu süzün. Başka bir kapta yumurtanın sarısını, limonu, unu, tuzu ve yarım bardak soğuk suyu yumurta teliyle vurduktan sonra bunu da balığın üzerine dökün ve balık piştikten sonra suyunu sebzelerin üzerine dökün. Balıklar soğuyunca kemiklerinden ayırın ve etlerini çorbaya katın. Üzerine de kıyılmış maydanoz serpin. Balık çorbası Tarifi hazır. 

Paylaş