YEMEKTEYİZ ANADOLU

21.02.2014 Tarihli

Mantarlı Biftek

MALZEMELER

4 parça biftek
Tereyağ+sıvıyağ (etleri kızartmak için)
300 gr. kültür mantarı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 litre süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
Karabiber
 

HAZIRLANIŞI

Biftekleri tereyağ,sıvıyağ karışında önlü arkalı kızartın.
Yumuşak olması için ben sonrasında 10 dk düdüklü tencerede pişiriyorum.
Mantarları büyüklüğüne göre 4e yada 6ya bölüp az yağda soteleyin.
Unu tereyağında kavurun.Daha sonra sütü ekleyin ve sos koyulaşana kadar karıştırın. (Çok koyu olursa süt ilave edin.)
Beşamel sosa rendelenmiş kaşar peynirin yarısını, tuzunu ve biberini katın.
Fırın kabına önce etlerinizi yerleştirin. Daha sonra mantarları etlerin üzerine dağıtın. Ve son olarak da beşamel sosu hepsinin üzerine boşaltın.
Rendelenmiş kaşar peynirlerinin kalanını üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Paylaş

Terbiyeli Hindi Çorbası

MALZEMELER

Yarım kg kemiksiz hindi eti
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
8 su bardağı hindi suyu
1 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI

Hindi haşlanır ve didiklenir. Un ve tereyağı 2-3 dakika kavrulur. Üzerine hindi suyu ve tuz katılır. Kaynayınca hindi eklenir. Bu arada yoğurt 1 su bardağı suyla çırpılır. Kaynamakta olan çorbaya dökülür. Bir tık daha kaynatılır. Karabiber katıldıktan sonra ateşten alınır.

Paylaş

Sarıyer Böreği

MALZEMELER

* 3 su bardağı un
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* Yarım limon suyu
* 1 yumurta
* 3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* Tuz
* Biraz su
İçi:
* 250 gr. kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış soğan
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Tuz
* Karabiber
HAZIRLANIŞI

Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ, limon suyu, yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, fıstık, üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Yağ eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletilip, merdane ile açılır. Yufka büyüklüğünde ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup, rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonra, 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Paylaş

Tel kadayıflı Puding

MALZEMELER

200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
HAZIRLANIŞI

TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın.

Paylaş