YEMEKTEYİZ ANADOLU

19.02.2014 Tarihli

Tavuk Sarma

MALZEMELER

5 Adet Gögüs Etinden Iyice Dövülmüs Tavuk Biftek,
1 Adet Patates,
1 Adet Havuc,
3 Kasik Konserve Bezelye,
3 Kasik Konserve Mantar,
Karabiber, Kekik, Tuz,
2 Kasik Margarin,
5 Adet Kare Kesilmis Kasar Peyniri

HAZIRLANIŞI

Patates ve havuclari soyup küp seklinde dograyin.
Mantarlari ince kiyin.
Yagi tencerede eritip patates, havuc, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavurun.
Tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Tavuklari bir kasenin icine yerlestirin.
Ortasina yeteri kadar harc doldurun. Bohca seklinde kapatin.
Yaglanmis tepsiye dizin.
Üzerlerine bir miktar margarin sürüp, tepsiye 1/2 cay bardagi su ilave edin.
Firinda 20 dakika pisirin.
Kizaran tavuklarin üzerine kasar peynirlerini yerlestirip, peynirler eriyince servis yapin.

Paylaş

Ezogelin Çorbası

MALZEMELER

1 çay b. kırmızı mercimek
2 çorba k. pirinç
2 çorba k. bulgur
1 çay b. tel şehriye
1 soğan
1 çorba k. un
2 çorba k. domates salçası
tavuk suyu
nane
pul biber
tuz
su

HAZIRLANIŞI

Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyunu döküp haşlamaya bırakıyoruz. Soğanı doğruyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz. İçine unu koyup kavuruyoruz, peşinden salçayı da ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamını açmak için elimizde şayet varsa soğumuş tavuk suyunu döküyoruz ya da soğuk su döküyoruz. Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru çorba tenceremize alıyoruz.
Şehriyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu, nanesini, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Paylaş

Tiramisu

MALZEMELER

2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağu süt
İsteğe göre biraz şeker, Kedi dilleri, Kakao

HAZIRLANIŞI

1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
2. Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
3. Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
4. Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
5. Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
6. Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
7. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
8. Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.

Paylaş